Min a-kasse viste sig som mit sikkerhedsnet

Sidste år var firmaet, hvor jeg tjente mine penge tvunget til at fyre de fleste medarbejdere. Jeg stod til min store overraskelse uden indtægt.

Situationen synede virkelig uoverkommeligt. Jeg har ikke stået uden fast arbejde. Glædeligvis har jeg fra jeg blev færdig med at studere været med i en akasse. Det blev min redning, da jeg uden advarsel blev uden arbejde.

Jeg har engang imellem tænkt, at det var formålsløst at overføre penge til a-kasse. Jeg har jo ikke været
jobsøgende før, men heldigivis var jeg klog nok til at blive ved med at være indmeldt.

Da jeg til min store overraskelse stod uden arbejde var det uden diskussion guld værd.

A-kassen bidrog med at finde hoved og hale i det økonomiske og de mange regler, ligesom de var behjælpelige med at kigge efter eventuelle arbejdsmuligheder, skrivesvar på opslag og cv. Det var overraskende ret let.

Der er ikke meget arbejde i mit fag. Af den grund var jeg beredt på, at jeg ville være uden arbejde i lang tid. Finansielt ville det blive trangt, men det kunne godt lade sig gøre. Jeg var berettiget til arbejdsløshedsdagpenge som en del af en arbejdsløshedskasse. Af den årsag var jeg garanteret rent økonomisk. Arbejdsløshedsdagpenge er ikke magen til en stabil løn, men jeg kan beholde mit hjem, og jeg har råd til mad. Det er det væsenligste for mig, og det er jeg utrolig lettet over.

Der findes jo mange arbejdsløshedskasser, og det vigtigste for mig er, at den der skulle hjælpe mig er væsentligt for mit erhverv. Arbejdsløshedskassen skal også fremstå til at stole på. Glædeligvis følte jeg mig i gode hænder.

Jeg kom til nogle indledende møder hos min arbejdsløsheds-kasse, og der var også chance for at tilmelde sig til diverse hold, som gjorde at jeg blev en del klogere på eksempelvis jobsøgningsstrategier.

På et tidspunkt fik jeg et brev fra Magistrenes a-kasse – som meddelte, at a kassen havde et muligt ansættelse til mig. Jeg var positivt overrasket.

Ugen efter var jeg til jobsamtale i virksomheden. Jobsamtalen forløb som forventet, og kort tid efter ringede de mig om, at jeg havde fået jobbet.

Jeg nåede at være uden arbejde i tre måneder, og det er en stor glæde, at jeg nu har et arbejde. Jeg er henrykt for mine nye arbejdsopgaver.
Det er en byrde at stå arbejdsledig, og det er essentielt at blive tilbudt den korrekte guidning.

Jeg følte mig aldrig alene af min arbejdsløsheds-kasse.
At kunne få dagpenge som medlem af en arbejdsløsheds-kasse var uden tvivl min redning pengemæssigt. Af den årsag var jeg forsikret finansielt, og jeg var ikke nødt til at skaffe mig af med de genstande, der betyder noget for mig.